Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Hűtőgerendák – hűs megoldás a forró nyári napokra

A nyár folyamán megemelkednek a hűtéssel kapcsolatos költségek. Hűtőgerendák beépítésével csökkentheti ezeket a költségeket. Mivel a hűtőgerendák nem igényelnek karbantartást, így felszerelésükkel hosszú távon is pénzt takarít meg.
 

Míg legtöbbünk inkább örül a melegnek az év ezen szakaszában, nincs olyan, aki egy forró nyarat követően boldogan fizetné be áramszámláját. Nyáron a legtöbb esetben megemelkednek a lakossági épületek és az irodák hűtési költségei. A nagyobb cégek esetében ez igen nagy összegeket jelent.
 
Hadd csökkentse a víz a költségeit

A megoldás arra, hogy rövid távon csökkentse költségeit és hosszú távon pénzt takarítson meg, egy olyan vizes klimatizáló rendszer telepítése, mint amilyen a hűtőgerenda. Mivel a víz jelentősen nagyobb mennyiségű energiát képes szállítani, mint a levegő, a hűtőgerendák sokkal kevesebb energiát igényelnek ahhoz, hogy ugyanazt a fűtési és hűtési hatást érjék el, mint a hagyományos fűtő, szellőző és légkondicionáló rendszerek (HVAC).

Továbbá a hagyományos épületgépészeti rendszerekhez képest a hűtőgerendás rendszer szinte hangtalan és csupán nagyon kevés, vagy semmilyen karbantartást nem igényel, ami még élvezhetőbb belső komfortot és alacsonyabb költségeket eredményez a rendszer egész élettartama során.

 
Kisebb hely, nagyobb tér

Mindezeken felül a hűtőgerendás rendszereknek alacsonyabb a helyigénye, mint bármely tisztán levegős megoldásnak. Ennek eredményeképpen több hely szabadul fel a jelenleg használatban lévő épületében, illetve új telephelyének megépítésekor csökkennek az épülettel és a szintmagassággal kapcsolatos igények.
 
Világpiacra szánt megoldások

A Lindab világszerte forgalmaz vizes klimatizáló rendszereket. A Stockholmban található Hewlett Packard központi iroda (Svédország), a sheffieldi Sheffield Hallam Egyetem (Egyesült Királyság) és a Klepp Stasjonban lévő Block Berge Bygg (Norvégia) csupán néhány a hűtőgerendás rendszereket működtető, közismert épületek közül.
 
Szeretne többet tudni?

Érdeklik az intelligens, igény alapú szellőztető rendszerek? Esetleg a hosszabb tartózkodás során is kiváló kényelmet biztosító szállodai megoldások iránt? Tekintse meg a Lindab Pascal és a Munio kínálatokat.

Szeretne többet megtudni arról, hogy milyen előnyöket tartogatnak az Ön számára a Lindab vizes klimatizáló megoldásai? További információkért vegye fel a kapcsolatot Vígh Gellértel, a Lindab vizes megoldásokért felelős fejlesztési vezetőjével.
 
 
Írta: Martin Wiebicke, 2017. június 29.