Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

A Lindab a világon elsőként gyárt fosszilis anyagoktól mentes acélból légcsatornákat

A világ kevés vállalatának egyikeként kap a Lindab fosszilis anyagoktól mentes acélból tesztszállítmányt. A Lindab így limitált mennyiségben tud kínálni ügyfeleinek fosszilmentes acélból készült légtechnikai és egyéb építési termékeket.

A HYBRIT az SSAB svéd acélgyártó vállalat, az LKAB svéd bányatársaság és a Vattenfall energetikai vállalat közös kezdeményezése. A HYBRIT egy hidrogénalapú vas- és acélgyártási technológia, amelyet azért fejlesztettek, hogy fosszilis anyagoktól mentes értékláncot hozzanak létre a bányától kezdve egészen a kész acéltermékekig. A Lindab a fosszilmentes acél szállítmányt az SSAB tesztüzemből kapta. Ez a szállítás egyszeri, mindaddig amíg az SSAB tervei szerint 2026-ban elkezdi a fosszilis anyagoktól mentes acél folyamatos gyártását.

A fosszilmentes acél szállítmányból a Lindab, meghatározott vevőivel együttműködve kör légcsatornákat és idomokat gyárt és értékesít az ügyfeleik projektjeinek sikeres megvalósításához. Ezek lesznek a világon az első olyan légcsatornák, amelyek fosszilis anyagoktól mentes acélból készülnek. A Lindab meghatározott tetőfedő termékeket - köztük az integrált napelemekkel ellátott SolarRoof tetőelemeket - és falkazettákat is kínál a fosszilmentes acélból.

"Az acélbeszállítókkal való szoros együttműködés számos okból kiemelt jelentőségű számunkra. Egyrészt segített abban, hogy acélhiányos időkben is biztosítani tudjuk termékeink szállítását az ügyfeleink részére. Most pedig lehetővé teszi, hogy fosszilis anyagoktól mentes acélhoz jussunk. Örömünkre szolgál, hogy a Lindab ügyfelei lesznek az elsők, akik fosszilmentes acélból készült légtechnikai termékeket kaphatnak." - mondta Ola Ringdahl, a Lindab csoport elnök-vezérigazgatója.

"A Lindab célja a jobb klíma megteremtése, részben azáltal, hogy termékeinkkel támogatjuk a jó beltéri komfort kialakítását, továbbá pedig azáltal, hogy fenntartható módon végezzük üzleti tevékenységünket, így hozzájárulva a bolygónk jobb klímájához. Az acél jelentős hatással van környezetünkre, a fosszilis anyagoktól mentes acél kifejlesztésében való részvételünk így az egyik legfontosabb fenntarthatósági tevékenységünk. A Lindab mennyiségi garanciavállalóként vesz részt a projektben, ezzel támogatva annak megvalósítását. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a légtechnikai cégek közül a világon elsőként mi kínálunk fosszilis anyagoktól mentes termékeket." – emelte ki Matilda Isaksson, a Lindab csoport fenntarthatósági vezetője.

A fosszilis anyagoktól mentes acélból gyártott Lindab légcsatorna Magyarországon jelenleg nem elérhető. A termékek hazai elérhetőségéről további információk a későbbiek folyamán várhatók.

Hivatalos sajtóközlemény:

https://www.lindabgroup.com/media/news-media/press-releases/press-release/63875BDB76F7CC7C

 

#fenntarthatóság #fosszilisanyagoktólmentes #acél

2023.07.10.