Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

 

 

Egy egészséges épület akusztikája

A Lindab Akusztika a hangcsillapítókkal foglalkozó termékcsaládunk, amely akusztikai megoldásokat, valamint pontos akusztikai számításokat kínál az épületek optimális szellőztetőrendszereihez. Több évtizedes kutatás és fejlesztés során széleskörű tudást és tapasztalatot szereztünk a hangcsillapítás területén, segítve ezzel ügyfeleinket olyan hangszigetelt légtechnikai rendszerek tervezésében és megvalósításában, amelyek hozzájárulnak az emberek számára 'egészségesebb' épületek kialakításához, amelyekben komfortos élni és dolgozni.

 

 

 

 

Csendes környezet a jobb teljesítményért

A hang a komfortérzetünk egyik fontos összetevője. A legtöbb ember élvezi a jól megkomponált zenét vagy az óceán nyugtató hangját. A környezeti zaj vagy a monoton hang viszont kellemetlen lehet az ember számára, és akár jelentős egészségügyi problémákat okozhat. A tanulmányok arra is rámutatnak, hogy a zaj megszüntetése és a hatékonyság növekedése, a jó egészség, valamint a stressz csökkentése között kapcsolat van.

 

 

Hangcsillapítás a jobb komfortérzetért

A Lindabnál úgy véljük, hogy mindenkinek joga van az egészséges beltéri környezethez - beleértve a csendes helyiségeket is. Tudjuk, hogy megfelelő termékkiválasztással és pontos mérésekkel elkerülhető a szellőztető rendszerek által okozott 'zajszennyezés', mind az épületek körül, mind pedig az épületen belül. Ezért az akusztika és a hangcsillapítás évek óta termékválasztékunk és a kutatási tevékenységünk egyik központi része.

 

 

A hangok tudománya

A hanghatások, valamint annak csökkentése tudomány. A nyomásesés, a hangcsillapítás és a sajátzajkeltés mind befolyásolják a légtechnikai rendszer energiahatékonyságát és azt, hogy a hang hogyan hat a helyiségben.

1999-ben alapították a Lindab akusztikai laboratóriumát a dániai Farumban, ami EN ISO 7235 szabványnak megfelelően épült, és tanúsítva van. A laboratóriumot 2019-ben korszerűsítették, hogy megfeleljen a 2020-as és a mindenkori követelményeknek. Az itt végzett tesztek és mérések ezen szabvány szerint történnek, és döntő fontosságúak termékeink fejlesztéséhez és tökéletesítéséhez. Ez garantálja, hogy mind a termékek teljesítménye, mind pedig a vonatkozó adatok megbízhatóak, valamint pontos akusztikai számítások állnak rendelkezésre a rendszerméretezéshez és a hangtechnikai követelményekhez.

Tudjon meg többet a Lindab akusztikai laboratóriumáról, vagy nézze meg a teljes videót ide kattintva.

 

 

Hangcsillapítás és energiahatékonyság

A környezeti zaj csökkentése legalább olyan fontos az épületeinkben, mint az épületek energiafogyasztásának tudatossága.

Termékeink, rendszereink és megoldásaink komoly kutatás és fejlesztés eredményei, ahol az optimális beltéri komfort és az energiahatékonyság a legmagasabb elvárásaink közé tartozik. A nyomásveszteség egy szellőzőrendszer teljes üzemeltetési költségének jelentős mutatója, ezért minden termékünk esetén - beleértve a légcsatornákat, idomokat, anemosztátokat és hangcsillapítókat - annak tesztjei és mérései során fontos paraméter.

Szeretne többet tudni a nyomásveszteségről? Olvasson erről részletesen,vagy tekintse meg elméleti ismertetőnket a további technikai információkért. 

 

 

Műszaki támogatás

Pontos adatok és szoftvermegoldások

Minden tesztelt mérésünk és eredményünk elérhető a LindQST online termékkiválasztón keresztül. Ez egy jó eszköz a pontos akusztikai számításokhoz, a kiváló minőségű, csendes és energiatakarékos légtechnikai rendszerek optimális kiválasztásához és tervezéséhez.

A Lindab CADvent Plugin MagiCAD-re, Revitre és AutoCAD-re is telepíthető. Jól felszerelt eszköztárral rendelkezik a már meglévő tervezőszoftveréhez, és kiválóan támogatja Önt a teljes szellőztetési megoldás kiválasztásában és megtervezésében. A hangcsillapító kiválasztása és az adatok átvitele a LindQST-ből a légtechnikai tervbe garantálja a helyes akusztikai számítást, valamint a termékkódok átvitelét. Ez segít egy olyan szellőztető rendszer megtervezésében, amely megfelel az összes hangtechnikai követelménynek.

 

 

Minősítések és dokumentáció

Mindez több évtizedes tudás és tapasztalat eredménye!

A pontos adatok nélküli termékek nem lennének alkalmazhatók komplett rendszerszámításokhoz. Hangcsillapítóink részletes dokumentációval, műszaki leírásokkal és a tömörségi osztályra és tisztíthatóságra vonatkozó, külső minősítő szervtől származó tanúsítványokkal rendelkeznek.

 

 

Egyedi megoldások

A Lindab akusztikai termékei széleskörűen felhasználhatók, a lakóépületektől kezdve a kórházakon és koncerttermeken át, az ipari projektekig minden célra kiválóan alkalmasak. A hangcsillapítók vezető gyártójaként a Lindab garantálja a bevizsgált akusztikai termékek és megoldások széles választékát, amelyeket úgy fejlesztettek ki, terveztek meg és gyártottak, hogy könnyen beépíthetők és karbantarthatók legyenek.

 

 

ÚJ Tune-V könyök hangcsillapító

A Lindab akusztikai termékcsoportjában hangcsillapítók széles választéka megtalálható, melyek csendes és kellemes belső környezetet biztosítanak.
Az új Tune-V hangcsillapító kiválóan alkalmazható függőleges irányváltásra.

 

 

További információért forduljon kollégáinkhoz bizalommal!