Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Fenntarthatóság

A Lindab csoport elkötelezte magát a fenntarthatóság mellett! Számunkra a fenntarthatóság egyfajta gondolkodás- és munkamódszer, amely áthatja minden tevékenységünket, a beszerzéseinktől kezdve a logisztikai folyamatainkon át az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásokig. Fenntarthatósági törekvéseink számos, különböző területen jelen vannak, nemzetközi és hazai szinten is. Ide tartoznak többek között az alábbiak:

  • az egészséges beltéri környezetre vonatkozó ismeretek bővítése,
  • az új, energiahatékony termékek bevezetése,
  • a biztonsággal és fenntartható működéssel kapcsolatos szisztematikus munkavégzés,
  • a szállítások és logisztikai tevékenységek környezeti hatásainak csökkentése,
  • az acélfelhasználás optimalizálásának új, modern módszereinek megtalálása,
  • a helyi közösségek fenntartható törekvéseinek támogatása.

A fenntarthatósági szempontok érvényesítése érdekében a Lindab csoport szintű fenntarthatósági programot indított, amely támogatja a leányvállalatokat a vállalati stratégia megvalósítása során. Átfogó fenntarthatósági tervek kerültek kialakításra jól megfogalmazott környezetet középpontba állító célokkal és tevékenységekkel, amelyek iránymutatást adnak és szabályokat állítanak fel a vállalati stratégia megvalósítása támogatására. A csoport szintű fenntarthatósági program keretében minden egyes Lindab  leányvállalatnál helyi fenntarthatósági tervek készülnek, aminek eredményeképp a csoportszintű átfogó terv még jobban konkretizálódik, így még részletesebb célok és törekvések fogalmazhatók meg.

A Lindab elkötelezetten támogatja az Agenda 2030, az ENSZ 17 globális célját, ami egy 'fenntartható világért' fogalmaz meg célkitűzéseket. Az általunk fejlesztett és értékesített termékek, nyújtott megoldások, valamint munkavégzésünk során alkalmazott módszereink hozzájárulnak ezen törekvések megvalósításához. 

Sok a tennivalónk, de már úton vagyunk!

Épületek minősítési rendszerei

A Lindab egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az általa kínált magas minőségű termékekkel és megoldásokkal komfortos életterek épülhessenek, amelyekben jó élni, dolgozni és szórakozni. Mi a Lindabnál hiszünk abban, hogy az épületek környezetvédelmi tanúsítása fontos a 2030-as program 11-es céljának megvalósítása, azaz 'Fenntartható városok és közösségek elérése' érdekében.

 

 

Környezetvédelmi Terméknyilatkozat - EPD

A Környezetvédelmi Terméknyilatkozat bemutatja egy termék környezeti hatását annak teljes életciklusa során. Az érc kibányászásától kezdve egészen addig, amíg a fémlemez termék életciklusa után újrahasznosításra nem kerül.

A Lindab számos légtechnikai és egyéb építőipari termékről tett közzé EPD-t. 

 

 

 

 

 

Fenntarthatósági jelentés

Fenntarthatósági törekvéseinket integráljuk az üzleti tevékenységünkbe. Ezért integrált éves jelentéssel és fenntarthatósági jelentéssel rendelkezünk. A hosszú távú célok fontosak számunkra, függetlenül attól, hogy pénzügyi célokról vagy fenntarthatósági célokról beszélünk!

 

 

A fenntarthatósági terv részét képező törekvések

Fenntarthatósági munkánk számos különböző területen végzett tevékenységekből áll. Ide tartozik az egészséges beltéri komfortra vonatkozó ismeretek bővítése, az új, energiahatékony termékek bevezetése, a biztonsággal kapcsolatos szisztematikus gondolkodásmód és intézkedédek, a szállítás környezeti hatásainak csökkentése, az acélfelhasználás optimalizálásának új módjainak keresése,  továbbá a helyi közösségek támogatására irányuló törekvések.

 

Fenntarthatósági híreink