Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Fenntarthatóság

A Lindab csoport elkötelezte magát a fenntarthatóság mellett! Számunkra a fenntarthatóság egyfajta gondolkodás- és munkamódszer, amely áthatja minden tevékenységünket, a beszerzéseinktől kezdve a logisztikai folyamatainkon át az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásokig. Fenntarthatósági törekvéseink számos, különböző területen jelen vannak, nemzetközi és hazai szinten is. Ide tartoznak többek között az alábbiak:

  • az egészséges beltéri környezetre vonatkozó ismeretek bővítése,
  • az új, energiahatékony termékek bevezetése,
  • a biztonsággal és fenntartható működéssel kapcsolatos szisztematikus munkavégzés,
  • a szállítások és logisztikai tevékenységek környezeti hatásainak csökkentése,
  • az acélfelhasználás optimalizálásának új, modern módszereinek megtalálása,
  • a helyi közösségek fenntartható törekvéseinek támogatása.

A fenntarthatósági szempontok érvényesítése érdekében a Lindab csoport szintű fenntarthatósági programot indított, amely támogatja a leányvállalatokat a vállalati stratégia megvalósítása során. Átfogó fenntarthatósági tervek kerültek kialakításra jól megfogalmazott környezetet középpontba állító célokkal és tevékenységekkel, amelyek iránymutatást adnak és szabályokat állítanak fel a vállalati stratégia megvalósítása támogatására. A csoport szintű fenntarthatósági program keretében minden egyes Lindab  leányvállalatnál helyi fenntarthatósági tervek készülnek, aminek eredményeképp a csoportszintű átfogó terv még jobban konkretizálódik, így még részletesebb célok és törekvések fogalmazhatók meg.

A Lindab elkötelezetten támogatja az Agenda 2030, az ENSZ 17 globális célját, ami egy 'fenntartható világért' fogalmaz meg célkitűzéseket. Az általunk fejlesztett és értékesített termékek, nyújtott megoldások, valamint munkavégzésünk során alkalmazott módszereink hozzájárulnak ezen törekvések megvalósításához. 

Sok a tennivalónk, de már úton vagyunk!

A Lindab egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az általa kínált magas minőségű termékekkel és megoldásokkal komfortos életterek épülhessenek, amelyekben jó élni, dolgozni és szórakozni. Mi a Lindabnál hiszünk abban, hogy az épületek környezetvédelmi tanúsítása fontos a 2030-as program 11-es céljának megvalósítása, azaz 'Fenntartható városok és közösségek elérése' érdekében.