Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Lindabról

A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1991-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat.

 

A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi. 

 

A stockholmi OMX tőzsdén LIAB néven jegyzett, 20 országban jelen lévő és mintegy 5000 főt foglalkoztató Lindab Group forgalma 2022-ben 12,366 millió svéd korona volt. Az ipari szegmens az értékesítés 80, míg a lakossági  építőipari piac az értékesítések 20 százalékát teszik ki.

 

Már több mint 30 éve, hogy Magyarországon megalakult a svéd LINDAB GROUP leányvállalata, a LINDAB Kft. Az 1991. januárjában induló vállalkozást napjainkban a svéd anyacég egyik meghatározó, regionális leányvállalataként tartják számon.

Ez a három évtized a lineáris növekedésről, a légtechnikai rendszerek, illetve építési rendszerek fejlesztéséről, hazai gyártásáról és értékesítéséről szól.

A folyamatos növekedés elengedhetetlen feltételei voltak azok az innovatív fejlesztések, melyek során évről-évre újabb megoldások születtek.

Sikeresen meghonosította hazánkban a kiváló minőségű acéllemezekből készült tetőfedést olyannyira, hogy a köznyelvben a cserepeslemezből készült tetőket már csak Lindab tetőként emlegetik.

Tetőfedő anyagokon kívül a biatorbágyi gyárban készülnek az ereszcsatornák is, mely a lakosság körében az egyik legismertebb termék.

Az ipari felhasználók részére acélszerkezetes csarnoképületek a legkülönfélébb igényeket is ki tudják elégíteni.

A légtechnikai üzletág légcsatornái, légkezelői és egyéb kiegészítő termékei nem csupán a legnívósabb irodaházakban, áruházakban és gyárakban találhatóak meg, de kórházakban is tökéletes megoldást biztosítanak a tiszta levegő biztosítására.