Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Hogyan hat a belső levegő minősége a termelékenységünkre?

Tény, hogy a belső levegő minősége befolyásolja az egészségünket és a magas szintű munkavégzésünket, tehát hatással van az általános termelékenységünkre. Ez nyilvánvaló állításnak tűnik?

Magától értetődő lenne, hogy a munkáltatóknak és az ingatlantulajdonosoknak ez legyen a legfontosabb témájuk, ugye?

Nos, korántsem ez a helyzet. 

Egy az Entreprenörföretagen szakmai egyesület által nemrégiben végzett tanulmány szerint a válaszadók 70%-a nyilatkozott úgy, hogy rosszabbul teljesít elégtelen szellőzés mellett. Sőt, 40%-uk a normálisnál többször panaszkodott fáradékonyságra, 35,5%-uk pedig fejfájást tapasztalt. A tanulmány megállapítása az volt, hogy az elégtelen szellőzés rossz hatással van az egész gazdaságra.

A Zöldépítési Világtanács Irodai egészség, jólét & termelékenység című jelentése szerint a belső levegő minőségének javításával akár 8-11%-al növelhető a termelékenység. Tekintve, hogy a vállalkozások összes kiadásának körülbelül a 90%-át teszik ki a személyzeti kiadások, a belső levegő minőségének javításával jelentős anyagi nyereség érhető el.
A két eredményt összevetve az irodai munkaerő 70%-a akár 10%-al jobban tudna teljesíteni. Őszintén kijelenthető, hogy a belső levegő minőségbe való befektetések kifizetődnek.

Ha érdekli, hogy hogyan definiálható a jó belső levegő minőség, olvassa el korábbi bejegyzésünket: Miért igényeljük a megfelelő szellőzést?

Írta Niels Christensen, 2015. augusztus 24.