Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Környezetvédelmi Terméknyilatkozat

EPD

A Környezetvédelmi Terméknyilatkozat (EPD) az életciklus-értékelésen (LCA) alapuló, függetlenül ellenőrzött és nyilvántartásba vett dokumentum. Átlátható és összehasonlítható információkat közöl a termékek környezeti hatásáról, a nyersanyagnyeréstől a gyártáson át az életciklus végéig.

Az EPD egy úgynevezett III. típusú környezetvédelmi nyilatkozat, amely megfelel az ISO 14025 és az EN 15804 szabványoknak. A Lindab célja EPD dokumentumok létrehozása a forgalmazott termékekre. Ez a munka már folyamatban van.

Miért biztosít EPD-t a Lindab?

  • Lehetővé tesszük a 'fenntartható termék' kiválasztását, ami jobb beltéri komfortot eredményez, kevesebb környezeti terhelés mellett.
  • Az építési tanúsítványokban szereplő LCA követelmény teljesítése fontos számunkra.
  • Segítjük a partnereinket az épületek környezetvédelmi nyilatkozatainak elkészítésében.
  • Támogatjuk az építőipari termékek környezetvédelmi teljesítményének javítását innovációval, pontosabb tervezéssel és alapanyagokkal.

 

Célunk, hogy a Környezetvédelmi Terméknyilatkozatokkal az építőipar összes szereplője pontos információhoz jusson az épületekbe beépített termékek és anyagok környezeti hatásairól. Így lehetővé válik, hogy a szakemberek felelősen választhassanak az építőanyagok és termékek között, elősegítve ezzel egy fenntartható jövő kialakítását az építőiparban.

 

EPD-ink elérhetősége


EPD üzemeltetők: