Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Építési fóliák

A Lindab Kft. több mint 30 éve számos minőségi megoldást és terméket kínál a különbőző típusú tetőfedésekhezlegyen szó felújításról vagy új építéséről. A tetőfedés egyik fontos eleme a fólia, éppen ezért  a Lindab építési fóliák teszik teljessé a Lindab tető rendszereit.

Az új fólia termékcsalád speciálisan a Lindab könnyűszerkezetes acél profilokból összeállítható tető- és falszerkezetekhez kínált építési fóliákat (alátétfóliák, párazáró fóliák) foglalja magába:

 

 • LTF-115 páraáteresztő alátétfólia (115-120g/m2)
 • LTF-135 páraáteresztő alátétfólia (135-140g/m2)
 • LTF-270 háromrétegű páraáteresztő tetőfólia
  270 g/m²
 • LTF-Monolitic háromrétegű monolitikus membrán
  160 g/m²
 • LSZ-430-as szellőző szőnyeg + alátétfólia (430g/m2)
 • LSZ-500 szellőzőszőnyeg+alátétfólia (500g/m2)
 • LPZ-150 hálóerősítésű műanyag párafékező fólia
  150 g/m²

(A fóliáink alkalmazhatóak tetőfelújításokhoz, hagyományos fa fedélszerkezetekhez is.)

Nagyon fontos tudni, hogy a megfelelő építési fólia kiválasztása a komplex tervezési folyamat fontos része; csak a konkrét beépítés összes műszaki szempontjának helyes ismeretében biztosítható a megfelelő, tartós alkalmazás. Valamennyi szakági tervezési szempont (pl. tetőfedés vagy homlokzatburkolás, csapadékvíz-elvezetés és szigetelés, hő- és páratechnika, stb.) együttes figyelembevétele a tervezői felelősség körébe tartozik.

A tetőfedésre használt acél anyagok önmagukban vízhatlanok, az elemek illesztései, a lezárások és tetőáttörések kialakítása révén azonban vízzáró vagy fokozottan vízzáró tetőfedés alakítható ki belőlük.Az acél tetőfedések alkalmazásánál fontos figyelembe venni, hogy a külső időjárási viszonyok mellett szélsőséges hőmérsékletűeklehetnek (viszonylag gyorsan és jelentősen követik a lehűlést ill. felmelegedést), valamint az alsó felületükön páralecsapódás ill. csepegés alakulhat ki.

A tetőfedés alá, a vízzáróság fokozására beépített (másodlagos vízelvezető) réteg. Ide soroljuk az alátétfóliákat és alátéttáblákat, a Lindab új kínálata 5 különbőző műszaki tulajdonsággal bíró alátétfólia terméket kínál, hogy a legfelelőbb kerüljön kiválasztásra egy-egy építési helyszínen ill. épület- és tetőtípuson.
Másrészt, hogy megakadályozzuk a belső tér felől érkező pára bejutását a (szálas) hőszigetelésbe magas páradiffúziós ellenállású fóliára van szükség, amely a hőszigetelt, többrétegű szerelt tető- és falszerkezetekben a hőszigetelés belső oldalára kerül elhelyezésre, erre fóliát és speciális filcbevonattal ellátott Lindab lemeztermékeket kínálunk.

A Lindab Építési Fólia termékek részletes műszaki paramétereinek áttekintése és pontos alkalmazása, beépítési útmatása céljából, kérjük tekintse meg az alábbi termékdossziét.

A termékdossziét a mintatermékekkel, kérje munkatársainktól vagy keresse a Lindab márkakereskedőknél!  

  Termék szűrése

  Rendezés

  Mutatni:

  Nem található cikk ehhez a szűrőhöz