Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Tetőrendszerek – sokkal több mint védelem!

A sok eső növeli a minőségi tetőrendszerek iránti keresletet, de ugyanakkor lehetőséget teremt új, intelligens megoldások kialakítására is.

​Az éghajlatváltozás várhatóan hosszabb, száraz időszakot eredményez Európában, de az eső és a hóesés intenzitása is növekszik. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint a napi csapadékmennyiség a tél folyamán a legtöbb európai régióban 35 százalékkal emelkedhet, a 21. század folyamán. Annak ellenére, hogy Európában nem jellemző a nagyon erős csapadék és árvíz, az épületek vízkárokból és gazdasági veszteségből való védelmére irányuló biztonsági intézkedések szükségessége elengedhetetlen.

A megfelelő esőelvezető-rendszer védi otthonát és megakadályozza a károkat

A legjobb módja annak, hogy megóvja otthonát a vízkároktól, egy jól funkcionáló tető -és ereszcsatorna-rendszer kialakítása. Lényegében ez a megfelelően felszerelt, jól méretezett, magas minőségű csatorna- és lefolyócső-rendszert jelenti, amely képes kezelni a nagyobb csapadékmennyiségét. Ha a vízelvezető rendszer nem működik megfelelően, akkor az általában a rossz telepítés vagy az elégtelen számú lefolyócsövek következménye. A városi területeken a túláradás, gyakran a nem megfelelő tető –és ereszcsatorna rendszerek valamint a  csatornahálózat elégtelen kombinációja miatt következik be. A Lindab tető-vízelvezető rendszere garantálja a védelmet és a nyugalmat Önnek, bármilyen épületről is legyen szó; magánház, kereskedelmi vagy ipari létesítmény.

A több eső növeli a „gondoskodás” iránti keresletet

Az esővíz mindig is egy potenciális problémát jelent az épületek számára. Mivel azonban az éghajlat folyamatosan változik, a lakosság és az épületek száma pedig növekszik, az esővíz nagyobb intenzitása gondot jelenthet mind az épületek, mind pedig a földalatti csatornarendszerre. A világ minden táján egyre növekvő tudatosság jellemző. A növekvő mennyiségű esővizet eltárolják későbbi felhasználásra vagy elvezetik, hogy megakadályozzák a földalatti rendszerek rongálódását. Emiatt döntő fontosságú egy jól megtervezett és jól méretezett esővíz elvezető rendszer.

Mit tehetünk mi az ügy érdekében? Újrahasznosítjuk az esővizet; például gépkocsi mosáshoz, vagy kert öntözéshez tökéletes, a meleg nyári napokon. A jövő generációi számára így, példamutatóan cselekszünk, és ezáltal megóvjuk az épületeket és a csatornarendszert.