Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Lindab tervezői megoldások – megkönnyítik a választást!

A Lindab régóta nagy hangsúlyt fektet a tervezők, kivitelezők támogatására, ezért hosszú évek óta méretező szoftvereket és applikációkat fejleszt.

CADvent Plugin

Az AutoCAD vagy Revit alapú CADvent plugin egy olyan eszközkészlet, amely számos nagyon hasznos funkcióval rendelkezik a légtechnikai tervezők és kivitelezők számára.

Az AutoCAD alapú CADvent plugin egyaránt használható a MagiCAD alkalmazással vagy anélkül. A MagiCAD-del nem rendelkező felhasználók létrehozhatnak helyiségeket követelményszinttel, és feltölthetik ezeket a lindQST-be. Ezután a felhasználó a lindQST webalkalmazás segítségével befúvókat adhat a helyiségekhez.

A MagiCAD kibővített funkciókat biztosít a felhasználóknak, beleértve a termék tulajdonságok kezelését, a légcsatorna darabolást, a kereteket, a megrendelés optimalizálást, a darabjegyzék készítést és a tételszámozást.

Revit alapú CADvent plugin új, januárban bemutatott változata már Lindab Safe és Lindab Rekt family-vel is rendelkezik és kompletten parametrizált légcsatorna hálózat hozható létre vele. Továbbá intelligens funkciókat tartalmaz, mint például a tételszámozás, darabjegyzék készítést. A CADvent Revit plugin tartalmaz olyan funkciókat is, amelyekkel a helyiségek geometriáját és tulajdonságait exportálhatja a TEKNOsim-be és a LindQST-be.

Okostelefonos applikációink

VentTools okostelefonos alkalmazásunkkal kör és négyszög légcsatorna keresztmetszet számolható, meghatározható az egyenérték és a hidraulikai átmérő. Kivitelezők részére elhúzás és szigetelés méretének meghatározása lehetséges. Alkalmas továbbá a levegővel bevihető hűtési vagy fűtési teljesítmény meghatározására. Adatbázisunk tartalmazza befúvó és elszívó elemeink k-értékét is, mely a beszabályozás közben hasznos.

A Lindab új alkalmazást hozott létre az UltraLink felhasználók számára. Ez az alkalmazás távoli és egyszerű hozzáférést tesz lehetővé a Lindab vezérlő és térfogatáram mérőjéhez. Lehetővé teszi a felhasználó számára az UltraLink konfigurálását a speciális igényeknek megfelelően. Ez hasznos a kivitelezés során annak ellenőrzésére, hogy a beállítások helyesek-e, vagy működés során a kommunikációs beállítások módosításakor.

Az alkalmazás Bluetooth-on keresztül csatlakozik a légcsatornába épített mérőhöz. Mivel az UltraLink általában az álmennyezetben vagy annak közelében van felszerelve, az alkalmazással távolról, a padlón állva módosíthatja az légmennyiség mérő beállításait.

Minden dokumentum egy helyen – LindQST

A lindQST - egy haladó webes eszköz, ami gyors és egyszerű befúvó és klímagerenda kiválasztást tesz lehetővé. Minden dokumentáció elérhető közvetlenül a weben vagy mobil eszközökön. Egyszerűbbé teszi a napi munkát. 

Elérhető szolgáltatások:

-         Anemosztát és klímagerenda méretezése és keresése,

-         Tűzcsappantyú méretezése

-         Klímagerendához és VAV rendszerekhez elérhető automatika elemek kapcsolási vázlata

-         Ipari ventilátorok kiválasztása (fans.lindqst.com)

-         Hangcsillapítók méretezése,

-         Pluginek segítségével kapcsolódik a CADvent, AutoCAD MEP, Revit, MagiCAD szoftverekhez

-         Eneregiamegtakarítás számítása légtömör rendszer esetén

Regisztrált felületen elérhető szolgáltatások:

-         Helyiség szimuláció készítése, a légvezetés bemutatása

-         Projektek kezelése

-         Helyiségkönyv készítése

-         A projektek megosztása más felhasználóval

A regisztrációhoz mindössze egy e-mail cím megadása szükséges és máris használható a LindQST szoftverünk.