Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Csökkentse ultrahanggal az energiafogyasztását

Az új ultrahang technológia alkalmazásával csökkentheti az üzemeltetési költségeit!

A szellőzés teszi ki egy épület teljes energiafogyasztásának a 30 százalékát. A szellőzőrendszerbe való befektetéssel és az új ultrahang technológia alkalmazásával csökkentheti az üzemeltetési költségeit és elérheti azt a 20 százalékos energiafogyasztás-csökkentést, amelyet az EU 2020-ra kitűzött.

Ha korlátozni szeretnénk az emberiség hatását a Föld éghajlatára, akkor számos tennivalónk van. 2007-ben az EU vezetői kitűztek egy sor célt. Ezek egyike volt a tagállamok energiafogyasztásának 20 százalékkal való csökkentése 2020-ig.

Az éghajlatra helyezett növekvő hangsúly arra ösztönözte a cégeket és ágazatokat, hogy új, a célok elérését lehetővé tevő megoldások kifejlesztésébe kezdjenek. A Lindab sem kivétel. A levegőszivárgás minimalizálására és a szellőzőrendszerek optimalizálására tett erőfeszítéseink maradandó változást hozhatnak.

A szellőztetési ipar forradalma

2015-ben új technológia kifejlesztésébe kezdtünk a szellőzőrendszerek térfogatáramának és hőmérsékletének mérésére. Ultrahangos érzékelők alkalmazásával az UltraLink igen pontos mérést tesz lehetővé a teljes áramlási keresztmetszetben, a szellőzőrendszer nyomásesésének növelése nélkül. Mivel a technológia ultrahangos érzékelőkön alapszik, nincsenek akadályok a légáramban, amelyeken összegyűlhet a szennyeződés. Ez akadálytalan légáramlást jelent többlet nyomásesés nélkül, valamint páratlan előnyöket az energiahatékonyság, egyszerűség és tisztítás terén. Mondanunk sem kell, hogy a termék forradalmasította a szellőztetés ipart.

Megint átírjuk a szabályokat

Az elmúlt néhány évben az üzletágunkban az energia-megtakarításra helyezett növekvő hangsúly egyre általánosabbá tette az igény alapú szabályozású, alacsony térfogatáramú szellőzőrendszereket. Ez növeli a keresletet az alacsony térfogatáram mellett is még nagyobb pontosságú mérőműszerek és módszerek iránt.

Az új, tovább fejlesztett és hamarosan elérhető UltraLink egy lépéssel előrébb viszi a térfogatáram pontos mérését. A zsaluk vezérlését már a rendszer első változata is tudta, de egy központi egységhez kellett csatlakoztatni a zsalukat, hogy az UltraLink vezérelhesse őket. Az új, tovább fejlesztett változat esetében a mérőberendezések és a zsaluk egyetlen megoldásba vannak integrálva. Az eredmény? A kevesebb alkatrésszel, kábelezéssel, és a nagyobb szabályozhatósággal optimalizálhatja a szellőzőrendszerét.

A következő változatban a termékek vezeték nélküli csatlakozását tűztük ki célul, ami egyszerűsíti a rendszer beállítását és időt, pénzt takarít meg önnek. A Lindab nem tudja megóvni az éghajlatunkat, de új megoldások folyamatos fejlesztésével és innovációknak a piacra való bevezetésével kivesszük belőle a részünket.