Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Mire van szükség egy családi ház szellőztetéséhez?

Kompakt légkezelők

A Lindab által javasolt lakossági hővisszanyerő szellőztetőrendszer nem csupán javítja a beltéri levegő minőségét, de újra felhasználja az épületben keletkezett hő (elektromos berendezések, fűtés stb.) energiáját. A rendszerben elhelyezett légkezelő egység energiahatékonyságának köszönhetően az üzemeltetéshez lényegesen kevesebb energia felhasználása szükséges. A kompakt hővisszanyerős légkezelő biztosítja az épület frisslevegő ellátását és elszívja az elhasznált levegőt. Légkezelőink családi házakban (50 - 400 m² alapterületű lakóépületekben) és társasházakban alkalmazhatóak, melyek kombinálhatók légnedvesítő egységgel is.

Airy, befúvók

Esztétikai szempontból a szellőztető rendszer egyik legfontosabb elemei a befúvók és elszívók, mellyel nap mint nap találkozik az ember. A Lindab Airy egy vékony, de igen hatékonyan működő légszelep, korlátlan tervezési lehetőséggel és az átlagosnál is alacsonyabb zajszinttel. Dekorációs lehetőségei miatt elsősorban hálószobába, nappaliba és fürdőszobába ajánljuk formatervezett termékünket. A többi befúvó és elszívó elemünk is esztétikus megjelenést biztosít.

InDomo légcsatorna hálózat

A Lindab InDomo egy épületszerkezetbe integrálható, komplett szellőztető rendszer. Összetevői az osztó dobozok, csatlakozó dobozok és a ø63 mm (vagy ø76 mm) belső átmérőjű műanyag légcsatorna. A szerkezetbe beépített légcsatorna rendszer alacsony helyen elfér, mindegyik osztódoboz és csatlakozó doboz, úgy mint a flexibilis műanyag légcsatorna, elhelyezhető a monolit vasbeton födémben, vagy minimális álmennyezetben

Kör légcsatorna hálózat

A Lindab lakossági szellőzéstechnikai csomag lényege az energiatakarékos és légtömör Lindab Safe® légcsatornarendszerben rejlik. A Lindab Safe egy teljes rendszer: kör keresztmetszetű spirálkorcolt légcsatornák és idomok ipari, komfort és lakossági szellőztetéshez. Megfelel a legmagasabb “D” légtömörségi osztálynak.

Hangcsillapítók

A csendes, komfortos belső terek biztosításához hangcsillapító beépítése szükséges. Ezek biztosítják a helyiségek közötti áthallás megszüntetését és a magasabb fokozaton üzemetetett szellőztető gép zajának csökkentését. Minden Lindab akusztikai terméket úgy terveztünk és gyártunk, hogy könnyű legyen beszerelni és karbantartani.

További lakossági termékek

A szellőztető rendszerünkben további elemek alkalmazása szükséges. A kifúvófejek biztosítják az elhasznált levegő kidobását. A szabályozó elemek segítségével állítják be a megfelelő légmennyiséget. Szükségesek még függesztő elemek, tisztítóajtók is.