Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge
Choose languge
Belépés

Tiszta levegő otthon - egészségünk védelméért

 

Életminőségünket nem csak látható környezetünk, a legújabb trend szerinti design, vagy a legmodernebb és legokosabb eszközök befolyásolják, hanem az olyan szemmel nem érzékelhető láthatatlan részletek is, mint például a levegő.

Ennek fényében pedig vitathatatlan, a környezetünk védelme, vele szorosan összefügg egészségünk, illetve életminőségünk alakulásával.

Ma az esetek nagy hányadában az ipari termelés már a felelős gondolkodás mentén zajlik, azonban ez önmagában még kevés lenne az egészséges, és minőségi otthon megteremtéséhez.

A dohányfüst, a különféle háztartási tisztítószerek, aeroszolok, mind tovább rontják az otthon levegőjének minőségét.

Ehhez hasonló egészségügyi kockázattal bírnak padlószőnyegekben, ágyneműkben megbújó poratkák, illetve a hibás építészeti kivitelezés miatt megjelenő baktériumok és penészgombák, melyek legfőbb kiváltó okai a gyermekkorban már egyre gyakrabban megjelenő, krónikus légúti és asztmás megbetegedéseknek.

Ha viszont kitárjuk az ablakokat, akkor - a teljesség felsorolása nélkül - a kívülről érkező por, korom, és pollen részecskék, a szmog és a kipufogógázok óriási mennyisége lehetetleníti el életünket.

Hogyan lesz energiahatékony házban 100 %-ban tiszta a levegő?

Mivel a kiváltó okokat értelemszerűen megszüntetni nem tudjuk, hiszen még sem ülhetünk egy üres szoba közepén, a megoldást, más irányban kell keresnünk. Mégpedig úgy, hogy a már meglévő körülményeinkhez a kialakított enteriőrdesignhoz igazítva teremtjük meg a legideálisabb és legtisztább levegőt otthon falain belül.

Erre nyújtanak lehetőséget a Lindab professzionális lakossági szellőztető rendszerei, amik a nap 24 órájában garantálják a folyamatos friss és tiszta levegőt.

A Lindab Inside egy olyan környezettudatos rendszer, melynek legértékesebb tulajdonsága, hogy a tiszta levegő biztosításához újrahasznosítja a különféle elektromos háztartási berendezések, illetve a fűtés által keletkezett hőenergiát.

A működési elv a hővisszanyerésen alapul, vagyis: a helyiség fűtött / hűtött levegője a gyakori szellőztetések miatt nem áramlik ki a szabadba, hanem annak energiáját visszanyerve fűti / hűti a rendszer által beszívott friss levegőt. A rendszer beépített szűrője a kintről beszívott levegőt már eleve szűrt állapotban juttatja a beltérbe, ami pl. a pollenallergiások számára felbecsülhetetlen segítséget jelent.

A légcsatorna hálózata tetőtérben horganyzott acélcsövekből, egyszintes épületek esetében a födémben vezetett, flexibilis polietilén csövekből alakítható ki.

A  rendszer látható, designérzékeny Lindab Airy légszelepe könnyedén és harmonikusan illeszkedik bármely falszínhez, illetve enteriőrstílushoz.