Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Lindab - 30 éve a hazai építésben

Idén 30 éve, hogy Magyarországon megalakult a svéd LINDAB GROUP leányvállalata, a LINDAB Kft. Az 1991. januárjában induló vállalkozást napjainkban a svéd anyacég egyik meghatározó, regionális leányvállalataként tartják számon.

Ez a három évtized a lineáris növekedésről, a légtechnikai rendszerek, illetve építési rendszerek fejlesztéséről, hazai gyártásáról és értékesítéséről szól.
 
A folyamatos növekedés elengedhetetlen feltételei voltak azok az innovatív fejlesztések, melyek során évről-évre újabb megoldások születtek.
 
Sikeresen meghonosította hazánkban a kiváló minőségű acéllemezekből készült tetőfedést olyannyira, hogy a köznyelvben a cserepeslemezből készült tetőket már csak Lindab tetőként emlegetik.
Tetőfedő anyagokon kívül a biatorbágyi gyárban készülnek az ereszcsatornák is, mely a lakosság körében az egyik legismertebb termék.
Az ipari felhasználók részére acélszerkezetes csarnoképületek a legkülönfélébb igényeket is ki tudják elégíteni.
A légtechnikai üzletág légcsatornái, légkezelői és egyéb kiegészítő termékei nem csupán a legnívósabb irodaházakban, áruházakban és gyárakban találhatóak meg, de kórházakban is tökéletes megoldást biztosítanak a tiszta levegő biztosítására.
 
FENNTARTHATÓSÁGI TÖREKVÉS
 
A LINDAB Kft. indulása óta, az anyavállalathoz hasonlóan, kiemelkedő prioritással kezeli a környezetvédelmet, fenntarthatóságot, energiahatékonyságot és újrahasznosíthatóságot mind a fejlesztések, mind a gyártás terén.
 
A LINDAB, a termékek fejlesztésénél figyelembe veszi az általuk gyártott termékek teljes életciklusát az alapanyag előállításától a termékek újrahasznosításáig. Olyan rendszermegoldásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz, melyekkel egyrészt leegyszerűsíti az építkezés adott szegmensét, másrészt jobb, egészségesebb beltéri klímát biztosít.
 
Építészeti anyagok
 
A környezettudatosság és innováció szellemében az építészeti anyagok területén áttért a GreenCoat bevonat használatára, ami a svéd repceolaj alkalmazásával csökkenti a káros cink-kromát anyag felhasználását. Az alapanyagok további védelme érdekében alumínium-cink ötvözetet használ, ezzel is csökkentve az  acéltermékekre felvitt védőréteg mennyiségét.
 
SolarRoof rendszerek
 
Solar Roof rendszerek - https://lindab-solarroof.com/
 
A Lindab fémlemez felületre ragasztott napelemeivel megváltoztatta a hagyományos napelemekről alkotott vizuális élményt. Azzal, hogy a rendszereket harmonikusan belesimította a tető felületekbe, professzionális módon ötvözte a svéd minimalizmust, a megújuló energiafelhasználási technológiákkal, új utat nyitva a napelemek és a design kapcsolatában.  
 
Ultralink technológia
A forradalmian új Ultralink technológia biztosítja a minimális energiafelhasználású üzemeltetést minden Lindab légtechnikai rendszerben. Az ultrahangos szenzor nagyfokú precizitással, nyomásesés nélkül méri a légáramlást, a levegő sebességét és hőmérsékletét, melyek az UltraLink App-pel mobiltelefonról kontrollálhatóak.
 
Termékeit komplexitás, kiváló minőség, letisztult formavilág, könnyű szerelés, energiahatékonyság, és hozzáadott értékként a magas színvonalú szolgáltatás jellemzik.
 
A LINDAB Kft. az elmúlt 30 év során számos szakmai elismerésben és díjazásban részesült. Fennállása óta, eddig 10 alkalommal nyerte el a BUSINESS SUPERBRANDS díjat.