Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Építkezők figyelmébe!

Lindab cserepeslemez: eredeti svéd minőséget a tetőre!

Álmaink házának megépítésekor, vagy éppen meglévő otthonunk külső felújításakor szeretnénk szép, esztétikus tetővel ékesíteni az épületet. Azonban korántsem magától értetődő, milyen alapanyagot válasszunk, és melyek a legfontosabb szempontok, amelyek ahhoz segítenek hozzá, hogy nemcsak szép, de jó minőségű és időtálló fedél kerüljön otthonunk tetejére. A Lindab segít a döntésben: a társaság által kínált prémium minőségű, eredeti svédacéllemez-termékek egyszerre kínálnak igényes megjelenésű, több évtizedre szóló megoldást tetőnk kialakításához.

Változatos forma és szín svéd minőségben


Amikor álmaink otthonát tervezzük felépíteni vagy épp felújítani, szeretnénk, ha tetőnk az utolsó cserépig olyan szín- és formavilágot tükrözne, amilyet elképzeltünk. Van, aki a modernebb színkompozíciókat kedveli, vannak a mediterrán stílus szerelmesei, és persze azok, akik a hagyományos megoldások hívei. Annak érdekében, hogy mindenki a maga ízlésének megfelelő módon alakíthassa ki a tetőt, a Lindab kétféle bevonattal és 17 különböző színben gyártja eredeti svédacélból készült CoverLine tetőlemezeit.

A szín mellett fontos a forma is. A Magyarországon hagyományosnak számító, magasabb hullámú cserépforma mellett választhatunk laposabb, elnyújtott hullámú lemezeket is. Ezen a téren a Lindab termékei közt a klasszikus formát kínáló Topline LPA elemek mellett a modernebb LPA-L lemezek is megtalálhatóak. Míg előbbiek jellegzetesen kidomborított cseréphatást keltenek, addig utóbbi alacsonyabb hullámmal egy laposabb cserépforma látványát adja.

Az olyan épületek esetében, amelyeknél fontos az egységes városkép, a műemléki jelleg megtartása, szintén külön megoldást kínál a Lindab CoverLine. A PLX síklemezes korcolt elemek a legelegánsabb tetőformákhoz, műemlékvédelem alatt álló épületekhez ajánlott, ahol az elegancia és az örök szépség fontos követelményként jelenik meg. Elegáns, egyedi megjelenésű épületek kivitelezését teszi lehetővé.

Lindab: állj ellen a víznek és a napnak is!

Nem titok, hogy az épületekben a tetőnél jelentkezik a legnagyobb igénybevétel. Ezért a talán legfontosabb követelmény itt, hogy a tető ellenálljon minden környezeti hatásnak, nevezetesen a csapadéknak, szélnek és nagy UV-sugárzásnak.

A kulcs, hogy a tetőlemezek tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, hiszen csak így lehetünk biztosak, hogy még nagyobb esőzések alkalmával sem szivároghat be a víz a tetőtérbe és a falakba, ami akár helyrehozhatatlan szerkezeti károkhoz is vezethetne. A Lindab CoverLine prémium minőségű svédacélból készült tetőlemezei ezért úgynevezett „bepattintós” technikával kapcsolódnak egymáshoz, így garantálva a tökéletes vízzárást a tetőn. Szintén ehhez járul hozzá a „vízorr” kiképzése is, amely hatékonyabban vezeti el a tetőre zúduló csapadékot.

A tökéletes illeszkedés ráadásul azt is megakadályozza, hogy a szél valahol belekaphasson a lemezekbe, és feltépje azokat. A Lindab CoverLine így ellenáll akár az erős széllökéseknek is. A másik fontos tulajdonsága a svédacél tetőlemezeknek, hogy az erős napkitettséget és az UV-sugárzást is tolerálják a speciális bevonatrendszer hatására. Ez a speciális bevonatréteg akár több évtizedre is teljes korrózióvédelmet nyújt az acéllemezeknek.

Könnyű, de erős: elérhető megoldások a LindabtólTöbb évtizedre szóló megoldást szeretne mindenki, aki belevág egy építkezésbe, vagy egy tetőfelújításba. Ehhez pedig megbízható és nagy teherbírású fedésre van szükségünk. A tetőnek el kell bírnia azt a – tetőfelülettől függően – akár több tíz vagy száz kilós terhelést is, amit a nagyobb eső- vagy hóesések okoznak.

Tetőfelújítás Lindabbal. Referencia kép.Ugyanakkor érdemes könnyű önsúlyú anyagot választani, mivel így nem csak a szerelhetőség válik könnyebbé, de felújítás esetén az előző rétegek kezelése is jóval olcsóbban megoldható. Ha ugyanis könnyű tetőfedést választunk, akár az előző tetőfedő rétegre is felhelyezhető az új lemezfedés, nincs szükség az előző elbontására vagy további statikai megtámogatására. Nagyobb önsúly esetén mindenképp szükséges lenne az előző réteg eltávolítása, vagy alulról történő megerősítése.

Ezzel a Lindab CoverLine termékek a költségeket tekintve is elérhető, de minőségi megoldás kínálnak, legyen szó családi házak, társasházak, vagy éppen közösségi épületek fedéséről.