Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Lindab szendvicspanelek sokoldalú felhasználásra

LINDAB szendvicspanel – komplett, hőszigetelt építő-, és burkolati rendszer

Napjaink ipari épületeinek, irodáinak és mobil épületeinek legelterjedtebb burkolattípusa a hőszigetelt szendvicspanel, melyet külső homlokzatburkolatként, belső válaszfalrendszerként, illetve tetőfedésként alkalmaznak az épületeken.

A rendszer korszerűségének és sokoldalúságának köszönhetően a szendvicspaneleket a szakma a legjobb építőanyagok közt tartja számon.

Az előregyártott, önhordó szendvicspanelek beruházási költsége kedvező, szerelésük a horony-eresztékes keresztirányú illesztéseknek és önfúró csavaros rögzítésnek köszönhetően gyors és egyszerű, ráadásul bármely évszakban és bármely időjárási körülmények közt végezhető.

A szendvicspanelek egy speciálisan összekapcsolt, külső és belső acél fegyverzetből és a köztük elhelyezett hőszigetelő,- és mechanikai tulajdonságokkal bíró speciális magból (PIR; PIR-MAX hab és kőzetgyapot szálas anyag magból) álló építő rendszerek.

Az acélfegyverzet horganyzott acéllemezből készül, felületén 25 mikron vastagságú szerves poliészter bevonattal. A gyártás folyamata alatt a fémlemezeket állandó ellenőrzésnek vetik alá, így garantálva a hibátlan minőséget. A panelek így maximum C3 korróziós osztályba sorolt környezetben is felhasználhatók.

A fegyverzetek tökéletes paraméterei és az egyedülálló, égésgátolt PIR hab hőszigetelés garantálja a LINDAB SZENDVICSPANELEK kiemelkedő minőségű mechanikai és szigetelési paramétereit, valamint nagyfokú stabilitását, míg a kőzetgyapotos panelek megfelelő hőszigetelési érték mellet kiváló tűzvédelmi és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ez a speciális PIR szigetelőanyag kimagasló, λ = 0,022 W/m*K; hővezetési tényezővel rendelkezik, ami a PIR MAX töltet esetén ez eléri a λ = 0,020 W/m*K értéket! Kőzetgyapotos panelek esetében a hővezetési tényező λ = 0,044 W/m*K

További értékes tulajdonságuk, hogy környezettudatos gyártási technológiákkal készülő szendvicspanelek a legújabb és legszigorúbb hőtechnikai szabványoknak megfelelve gazdaságos fenntarthatóságukkal, aktívan hozzájárulnak környezetünk fokozott védelméhez.

TÍPUSOK ÉS ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

 

  • LindabWall (LSZW-S, U) - külső határoló- és belső válaszfal rendszerek

  • LindabWall (LSZW-CH) - hűtőházi falpanelek

  • LindabRoof ( LSZR) - tetőburkolatok

 

FALPANELEK

LindabWall (LSZW-S és U) - külső határoló- és belső válaszfal rendszerek

A falpanelek külső falburkoláshoz, függönyfalakhoz és belső válaszfalakhoz alkalmazhatók. A designhoz alkalmazkodva függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők két- vagy többtámaszú falelemként.

Az LSZW-S falpanelek látszó rögzítéssel, míg az LSZW-U panelek rejtett rögzítéssel alkalmazandóak. Rejtett rögzítés esetében a homlokzaton láthatatlan rögzítésük mind funkcionális, mind építészeti szempontból keresetté, kedveltté és vonzóvá teszi alkalmazásukat.

LindabWall (LSZW-CH) - hűtőházi falpanelek

A hűtőházi paneleket, amint nevük is jelzi: hűtő/ fagyasztóházak/ egyéb, szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú létesítmények falaihoz és mennyezeteihez tervezték.

A panelek felhasználhatók szabadon álló önálló épületek, valamint meglévő épületek belsejében létrehozott hideg helyiségek vagy fagyasztóhelyiségek építésére.

A hűtőházi panelek szintén szerelhetők függőlegesen és vízszintesen is, két- vagy többtámaszúan.

A falpanelek esetében a tűzállósági határértékek függenek a panel vastagságától, a maximális alátámasztási távolságtól, valamint attól a szerkezeti ténytől, hogy külső vagy belső térelhatároló panelről beszélünk.

Ezek alapján a PIR-töltetű falpanelek 15/30 perces tűzállósági határértékkel rendelkeznek, ami az E- EI/ 15-30 minősítésnek felel meg. Kőzetgyapotos paneljeink tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0 tűzállósági határértékük EI 60 és EI 120 a típus és vastagság függvényében.

Az LSZW-CH panelek 100 mm és ennél vastagabb kialakítás esetén rendelkeznek az MSZ 14800-6:2009 szerinti TH=15 perces homlokzati tűzterjedés határérékkel is.

Egyedi, speciális építészeti megoldások kialakítása lehetséges a Lindab falpanelekből gyárilag kialakított sarokelemek felhasználásával.

TETŐPANELEK

LindabRoof ( LSZR) - tetőburkolatok

A LINDAB LSZR tetőpaneleket tetőfedésre tervezték, melynek trapéz alakú külső burkolatát trapéz alakú profilozás jellemzi A csavarokkal könnyen rögzíthető tetőpanelek bevilágítóval és hossztoldással is ellátott tető esetén, már 5°-os minimális tetőhajlástól alkalmazhatók..

A tetőpanelek esetében a tűzállósági határértékek – ugyanúgy, mint a falpaneleknél -  függenek a panel vastagságától és a maximális alátámasztási távolságtól.

Ezek alapján a PIR-töltetű tetőpanelek RE120 és REI30 tűzállósági határértékkel rendelkeznek.

Egyedülálló különlegesség a LINDAB tetőpanelek kínálatához tartozó bevilágító csík, ami mind esztétikailag, mind funkcionálisan hozzáadott értéket képvisel az az épületdesignban.

PROFILOZÁS, SZÍNEK ÉS MÉRETEK

A tetőpanel (LSZR) és a rejtett falpanel (LSZW-U) modulszélessége 1000 mm, a látszó rögzítéses falpaneleké (LSZW-S, CH) 1000 vagy 1140mm. Standard hosszuk 2,0 m és 13,2 m között van, de egyéni megrendelésre 2,0 m-nél rövidebb és 12,0 m-nél hosszabb paneleket is gyárt a Lindab, 16,5 m maximális hosszúságig.

A falpanelek esetében külső fegyverzetnek öt-, belsőnek kettő, míg a tetőpanelek esetében a külső trapézlemezes profilozás mellé kétféle belső profilozásból lehet választani.

Színek tekintetében jelenleg 10 standard szín áll rendelkezésre, de természetesen mód van, további egyedi színigények kielégítésére is.