Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Sortimo csarnok is Lindab csarnok megoldással készült

A Sortimo Kft. egy német cég hazai leányvállalata, amely szállítási és raktározási megoldásokat kínál. A cég fő tevékenységi területe a járműbelsők és raktérrendezések tervezése és gyártása, különféle iparágak számára. A magyar vállalat csarnokkapacitás bővítését tűzte ki célul, mely beruházást 2023-ban meg is valósítottak.  A megrendelő számára a csarnoképítés során fontos szempont volt a megbízhatóság, magas minőségű termékek és megoldások alkalmazása és a megfelelő szakmai támogatás. Az egyeztetések során így a Sortimo Kft. igényeinek maximális kielégítésére egy integrált Lindab megoldást választottak a szakemberek.   

Vázszerkezet és szelemenrendszer 

Kiváló minőségű svéd acélból készült vázszerkezet több mint 17.934 Kg tömegével stabil alapot biztosít a csarnok számára. A szerkezetre épülő szelemenrendszer Z150/2,0 és Z200/2.0 profilokból készült, amik összesen 149,63 és 253,06 folyóméter hosszan biztosítanak stabilitást. A gerendákhoz szükséges alapanyag egyenesen Svédországból érkezett, amikből a szelemenek a Lindab biatorbágyi gyárában készültek. Ezen gerendák teherbírása kiemelkedően magas, így csarnokok vagy egyéb olyan épületek építése során kiváló választás, ahol nagy teherbírásra van szükség. 

Szendvicspanel 

A csarnok építése során a tető D160-as míg az oldalfal CH 120-as panelekből készül, több mint 402 négyzetméteren. Ezek a Lindab PIR szendvicspanel elemek kiváló hőszigetelésüknek és tartósságuknak köszönhetően csökkennek a rezsiköltségek, ezáltal energiamegtakarítás realizálható. 

Magasprofil és szegélyek 

A csarnok burkolásához 135 négyzetméternyi LTP 150-es magasprofil került beépítésre, míg a szegélyek 637 folyóméter hosszúságban segítették a tetők és falak kivitelezését és védelmét. Ez kiváló megoldás olyan épületek esetén, ahol fontos szempont az esztétika. 

Ereszcsatorna rendszer 

Az esővíz hatékony elvezetése érdekében az ereszcsatorna rendszer Lindab RTRA 140 és SRÖR 100 termékekből áll. A csarnokhoz összesen 85 folyóméter hosszan biztosítottunk Rainline termékeket. Ez a rendszer amellett, hogy esztétikus megjelenést biztosít az épületeknek, kiválóan ellenáll az időjárás viszonytagságainak a speciális termékbevonatnak köszönhetően. 

 

Örömünkre szolgált, hogy ismét egy impozáns épület felépítéséhez járulhattunk hozzá   és megbízható és minőségi termékeinkkel, illetve szakértői támogatásunkkal tudtuk támogatni az egyedi megrendelői igényeket, illetve a kivitelező szakemberek munkáját.