Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge
  • 1 null
  • 2 null
  • 3 null

Pagodatető LINDAB állókorcos síklmezből

A mosonmagyaróvári FLEXUM THERMAL & SPA a közelmúltban egy ütemezett szállodai beruházás keretében új LINDAB tetőfedést kapott.

A gyógyfürdő épületein már korábban is jelen volt a LINDAB síklemezes fedés, így a tervezők számára nem volt kétséges, hogy ezt a designt viszik tovább.

A döntésben a kiemelkedő minőség, az egységes, esztétikus látvány, és a kedvező költségek voltak a meghatározó szempontok.

A tervezéskor kiválasztott PLX állókorcos síklemez különleges színe teljes mértékben tükrözi a gyógyfürdő színvilágát és tökéletesen harmonizál annak medenceburkolataival.

Az épületek kialakítása, illetve a tetők formája tagadhatatlanul a dél-kelet ázsiai szigetvilág pavilonjait idézi, mely érzésre még inkább ráerősít az ereszcsatornák nélküli pagodaszerű tetőkialakítás és a különleges színű fedés.

A tetőfedés rejtett rögzítésű standard szélességű lemezekkel történt. Az élek csatlakozása a helyszínen egyszerű, gyors és precíz vágásokkal került kialakításra.

Az alkalmazott állókorcos síklemez tökéletesen alkalmas volt a pagodatető alsó „szoknyájának” kivitelezésére is, hiszen a lemezeket pontosan és tetszőlegesen lehetett meghajlítani a jellegzetes, finoman visszahajló ívek eléréséhez.

A gyógyfürdő felújítási ütemezésében elsődleges szempont volt a gyorsaság, mely elvárásnak a LINDAB állókorcos síklemeze maximálisan megfelelt. A munkálatok mindössze 8 hét alatt készültek el Vedrődi Zoltán és munkatársainak szakszerű kivitelezésében.