Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Miért különleges a korcolt tetőfedés?

A tető esztétikájában az épület stílusát és hangulatát, minőségében annak élettartamát határozza meg.

A LINDAB svédacél korcolt síklemez tetőfedései kiemelkedően magas minőségű, speciális összetételű lágyacéllemezből készülnek.

Ez az úgynevezett PLX anyag, amely egyszerre lágy és kemény. Lágysága vetekszik a horganyéval, míg mechanikai szilárdsága a legmagasabb értékeket képviseli.

Színét és egyben meghatározó karakterét, egy háromrétegű speciális műanyagbevonatnak köszönheti. Ez a műanyagréteg az esztétikus megjelenés mellett, a tetőlemez korrózióállóságát, és ezáltal tartósságát is fokozza. A Lindab korszerű bevonatos PLX síklemezei 14 féle színben és egy natúr színmentes anyagban választhatóak.

MIK A LINDAB PLX TETŐFEDÉS ELŐNYEI?

  • Könnyű megmunkálhatóság

5 fok feletti tetőhajlásszögnél tökéletes vízzárás mellett, szinte bármilyen tetőforma (egyenes, íves, homorú, vagy domború) egyszerűen és biztonságosan burkolható. Ugyancsak burkolhatók a körcikkelyekből álló, szűkülő felületek, a homlokzaton függőlegesen lefutó részletek, de olyan egyedi formák is, ahol a hagyományos cserép tetőfedés fel sem merülhet.

  • Időjárásállóság

Mivel a fémlemezfedések anyagai közül a PLX hőmozgása a legkisebb (az ötvözött cinklemez hőmozgásának kb. fele), ezért ez egy rendkívül előnyös tulajdonság, a tetőre ható nagy hőmérsékleti különbségek miatt.

Az acélmag erős szilárdsága miatt a szélsőséges időjárás nem tud kárt tenni benne. A tetőfedő lemez nem karcolódik, nem törik, és az egyre gyakoribb nyári jégverésekkel szemben is ellenálló.

  • Korróziómentesség

A tetőlemez többrétegű, speciális műanyag bevonatának zárt szerkezete, és a kétoldali tüzihorganyzás nem engedi a nedvességet a lemez acélmagjához, így a korrózió kizárható. Ennek köszönhetően pedig – szakszerű kivitelezés mellett – a tető élettartama az 50 év felé közelít.

  • Design

A LINDAB PLX síklemezfedés alapanyaga lehet a kiváló minőségű Lindab Elite fényes felülettel, vagy ugyanennek a bevonati rendszernek a matt változata, a Lindab Elite matt bevonati rendszerű tüzihorganyzott acél, amely hatékonyan megtartja színét és véd a korrózióval szemben. 2017-ben vezettük be a DuraFrost bevonati rendszerű termékünket, strukturált matt felülettel, mely igazi felsőkategóriás acéllemez bevonat. A hagyományos bádogos szerkezet színére leginkább hasonlító Lindab Magestic PLX az ezüstös szürke színű cink-magnézium bevonat révén a hagyományos horganybádogfedés elegáns, patinás, „nemesfém-jellegű” megjelenését nyújtja.

Közös vonásuk, hogy mind a négy bevonattípusból a legváltozatosabb megjelenésű egyedi tetők valósíthatók meg, akár a legmodernebb, minimalista stílusban, akár a hagyományos-klasszikus stílusban.

A Lindab PLX tetőfedés egy olyan letisztult, sík felületű, szabályos geometrikus mintázatú megoldás a tetőn, mely hosszú évtizedeken át különleges és nagyvonalú megjelenést nyújt minden igényes épületnek.