Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Számolj le az allergiával! Mi nyújthat megoldást hosszú távon?

 

 

Indul a pollenszezon

Köhögés, irritált szemek, tüsszögés vagy orrdugulás: többek közt ezek a tünetek kínozzák az emberiség nagyjából 25%-át, akik pollenallergiától szenvednek. A szerencsésebbek csak időszakosan, míg mások az év minden napján kénytelenek felvenni a harcot a kínzó tünetek ellen.

Az allergiás reakciókat leggyakrabban a por, a rossz levegő és a pollenek váltják ki: pontosan ezért kiemelten fontos az allergiától szenvedők körében a levegő minőségének optimális fenntartása. A tavasz beköszöntével azonban a hagyományos szellőztetés nem elég, sőt, kifejezetten ronthat a beltéri levegő minőségén, hiszen a beáramló pollenek előidézhetik a tüneteket.

Állandó kiadás, átmeneti megoldások

A megoldást az allergiával küzdők leggyakrabban különböző gyógyhatású készítmények rendszeres vagy szezonális használatával próbálják enyhíteni. Ezek többsége azonban nem mindig hatékony, sokesetben szedésük mellékhatásokkal is jár (fáradékonyság). A különböző orrspray-k, krémek a gyakori zsebkendőhasználat által keletkezett kidörzsölt területekre, szemcseppek pedig súlyos összegekkel terhelik folyamatosan pénztárcákat. Ráadásul, ezek az eszközök csak a tünetek enyhítésére, átmeneti megszüntetésére alkalmasak, végleges megoldást nem nyújtanak a problémára gyökerére.

Hővel a pollen ellen

Létezik azonban megoldás, amely nem belsőleg enyhíti az allergiás tüneteket, ráadásul nem jelent állandó kiadást. A lakásszellőztető rendszer jelentősen csökkentheti a tünetek gyakoriságát és intenzitását, ugyanis sokkal jobb minőségű levegőt képes biztosítani, mint a hagyományos szellőztetés: speciális beépíthető szűrővel akadályozza meg a kinti levegőben lévő pollenek bejutását.

De hogyan képes a hővisszanyerő szellőztető rendszer pollenmentes levegőt biztosítani otthonában?

A berendezés a szoba hőmérsékletét használja fel a kintről beáramló friss levegő felmelegítésére a mennyezeten, falon, akár padlóban elrejtett légszelepek és rácsok segítségével. A szellőztető berendezés képes a hő 80-90%-os visszanyerésére. A rendszer fontos kiegészítő eleme pollenszűrő, amely kiszűri a polleneket a külső levegőből, így az allergiások is nyugodtan fellélegezhetnek.

 

Gondtalan hétköznapok

A levegőminőség javítása élettereinkben tehát hosszú távú megoldást képes nyújtani mindazok számára, akik allergiás tünetekkel küzdenek. Ráadásul azok számára is lényeges életminőség javulást garantál, akikkel egy háztartásban élnek, de nem hajlamosak allergiára.

A Lindab szellőztetőrendszer napi 24 órában biztosítja a friss levegő ellátást. A berendezéssel elfelejtheti a hagyományos szellőztetést, a beépített szűrők pedig gondoskodnak arról, hogy a pollenek kívül maradjanak.

Inspirálódjon az egészséges beltéri komfortról, a szellőztetőrendszerek előnyeiről és az energiahatékony megoldásokról a légtechnikai lakossági blogbejegyzéseinkből!

 

#Lindab #szellőztetés #szellőztetőrendszer #tisztalevegő #allergiaszezon

 

2024.04.17.