Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Allergia? Pollenszezon? Tiszta friss levegő otthon

 

 

Pollenallergia

A por, a rossz levegő és a pollenek rémálommá teszik az allergiások mindennapjait. Tavasszal a természet ébredésével, a növények virágzásával párhuzamosan indul az allergiaszezon, mely eltart egészen ősz végéig. A mogyoró és az égerfa, nyírfa virágzásával indul a szezon, majd a pázsitfűfélék, útifű, augusztusban pedig a parlagfű okoz komoly kellemetlenségeket az arra érzékenyeknek.

A pollenallergia tünetei egyéntől függően, többféleképpen jelentkezhetnek. Előfordul, hogy csak az év egy adott időszakában jelennek meg a panaszok, másoknál viszont hirtelen, akár előre nem várt időpontban. A tünetek változóak, gyakran a kivörösödött szemek, erős nátha, torokviszketés okoz komoly diszkomfortot.

Fontos a beltéri levegő minősége

Az emberek mintegy 25 %-a szenved az allergia és az asztma tüneteitől. Ők pontosan tudják, milyen jelentősége van a mindennapi életben a belső klímának. Ha van szellőztetőrendszer, akkor végre az allergiások is szabadon fellélegezhetnek. A berendezés sokkal jobb minőségű levegőt biztosít, mint amilyet hagyományos szellőztetéssel elérhetünk, egy beépíthető szűrővel megakadályozza a kinti levegőben lévő pollenek bejutását.

 

Mivel a nap nagy részében zárt ajtók mögött tartózkodunk (munkahely, iskola, óvoda), ezért a beltéri levegő minősége kiemelten fontos a testi működésünk és egészségünk szempontjából. A tiszta, friss levegőjű belső klíma pozitív hatással van ránk, sokkal jobban érezzük magunkat és hatékonyabbak vagyunk.

 

 

Szellőztessen ablaknyitás nélkül

Sajnos még mindig sokan úgy vélik, hogy a friss levegő eléréséhez elegendő a rendszeres, napi többszöri szellőztetés és a szélesre tárt ablakok. Azonban a szakemberek, köztük orvosok rendszeresen elmondják, hogy ez a mai, megváltozott és erősen légszennyezett környezetünkben már nem elegendő.

A hővisszanyerő szellőztetőrendszer tiszta, pollenmentes levegőt biztosít otthonában. A berendezés a szobában lévő levegő hőjét használja fel a kintről jövő friss levegő felmelegítésére.  A szellőztető berendezés képes a hő 80-90%-os visszanyerésére.  A levegő elszívását és befújását a mennyezeten, falon vagy padlóban elhelyezett légszelepek vagy rácsok végzik. A rendszer fontos kiegészítő eleme pollenszűrő, amely kiszűri a polleneket a külső levegőből, így az allergiások is nyugodtan fellélegezhetnek.

 

Friss levegő 24 órán keresztül

A Lindab szellőztetőrendszerrel olyan profi megoldást választ, amely biztosítja a nap 24 órájában a friss levegő ellátást. A berendezéssel elfelejtheti a hagyományos szellőztetést és az azzal egyszerre elpazarolt sok meleget, a beépített szűrők pedig gondoskodnak arról, hogy a pollenek kívül maradjanak.

A mechanikus szellőztetőrendszer sokkal hatékonyabb, mint egy alapos, nyitott ablakokkal elért szellőztetés, segítségével a friss és tiszta levegő folyamatosan cserélődik, és azt is megakadályozza, hogy a fürdőszobából vagy a konyhából kiáramló pára elöntse az egész lakóteret.

Így tiszta friss levegőt biztosíthat otthonában!

Inspirálódjon az egészséges beltéri komfortról, a szellőztetőrendszerek előnyeiről és az energiahatékony megoldásokról a légtechnikai lakossági blogbejegyzéseinkből!

 

#Lindab #szellőztetés #szellőztetőrendszer #tisztalevegő #allergia #pollen #pollenszezon