Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Új kőzetgyapotos falpanelek a Lindab-nál

Napjainkban egyre több ipari létesítmény épül, csarnokok, raktárak, irodaépületek, melyeknek leggyakrabban használt falburkolati, térelválasztó és tető anyaga, az ún. szendvicspanel. A szendvicspanel termékpalettánk bővítéseként bevezettük a kőzetgyapotos falpaneleket.

A látszó rögzítéssel forgalmazott falpanelek külső függönyfalként és belső válaszfalként – főként ipari épületek burkolására, térelhatárolására - lettek kialakítva. A panelek mind függőlegesen, mind vízszintesen beépíthetők. A fegyverzet mindkét oldalon horganyzott acéllemezből készül az EN 10346 szabvány szerint,25 μm vastagságú poliészter bevonattal. A panel illesztéseinek a  kapcsolata kettős „U” alakú kialakítású, mely biztosítja panel csatlakozás integritásának magas szintjét.

A Lindab panelek nagy előnye, hogy a kőzetgyapotos falpanel minden további nélkül összeillethető a PIR és PIRMAX ugyanolyan rögzítésű falpanelekkel, így inhomogén felületek hozhatók létre a két különböző töltetű falpanelek alkalmazásával is.

A kőzetgyapotmaggal ellátott panel egy nem éghető anyag, így kiválóan használhatók magasabb tűzállósági követelményekkel rendelkező terek elválasztására.

A PIR habos panelek égésgátolt habja megfelel a legtöbb átlagos tűzvédelmi követelménnyel rendelkező épület elvárásainak, így ezt a terméket használják ma leginkább, de ahol A2 a tűzvédelmi osztálykövetelmény ott csak a kőzetgyapotos panel felel meg.

A kőzetgyapotmaggal ellátott panel egy nem éghető anyag, így kiválóan használható magasabb 60 vagy akár 120 perces tűzállósági követelményekkel rendelkező terek elválasztására. Emellett nagyon jó léghang szigetelésnek köszönhetően, az MW panelek megfelelő hangszigetelést biztosítanak az épületek különböző funkciójú terei között.

Tekintse meg termékkínálatunkat!