Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Tetődesign 2020

A tetőfedés nem csupán az építészeti formák kialakítását és a házak esztétikáját, hanem műszaki paramétereivel, illetve minőségével annak funkcióit és élettartamát is nagyban befolyásolja.

A LINDAB minimális karbantartást igénylő, prémium minőségű svéd acéllemez tetőfedő anyagai, a leggazdaságosabb megoldásokat kínálják mind az új építésű házakhoz, mind a már meglévők tetőfelújításához.

Változatos küllemű, igényes kialakításuk hosszú évtizedekre garantálja a makulátlan megjelenést, akár hagyományos nyeregtetős, akár a kortársépítészet modern házainak kis lejtésszögű tetőiről beszélünk.

SÍKLEMEZEK

PLX Seamline korcolt lemez

A lemezek széles színskálája és könnyű alakíthatósága egyedülálló lehetőség a tető hangsúlyozására, így a legtökéletesebb megoldások egyike nem csak a jelenkori építészet, de a műemlékvédelem számára is. A korcolt acéllemez amellett, hogy segít megőrizni egy régi, vagy felépíteni egy új épület karakterét, kiváló vízzáróságot, teherbírást és széllel szembeni ellenállóságot is nyújt.

A korcolt lemezek – bevonattól függően - kétféle szélességben készülnek, melyet egyedileg a designhoz igazítva vágnak fel megfelelő hosszúságú darabokra.

19 színben kapható síklemezek talán legnagyobb előnye az a tervezői szabadság, mellyel a tetőforma kreatívan és szinte korlátok nélkül alakítható.

 

Az így született látvány hosszú időtállóságának záloga a Lindab svéd alapanyag és gyártás minőségében rejlik, hiszen a prémium kategóriás tüzihorganyzott acél, időjárás-, UV-, és korrózióálló, miközben hosszú éveken át garantáltan eredeti színét is megtartja.

SRP Click előkorcolt síklemez

A korcolt lemezek innovatív, szereléskönnyítő technológiával továbbfejlesztett változata. Az újítást lényegét a padlógyártásból jól ismert „Click” kifejezés jelzi, vagyis a klikkes rendszerű parkettákhoz hasonlóan, a tetőfedő síklemezek is mindenféle speciális segédeszköz és szerszám nélkül, a helyszínen, egyszerűen összepattinthatók.

Az SRP síklemezes fémtetők a modern, minimál stílusú épületekhez, és a hagyományos nyereg- és a kontyolt tetőkre is egyedi és tökéletes megoldásokat kínálnak.

CSEREPESLEMEZEK

Topline cserepeslemezek

Látványuk és formaviláguk valódi cseréptető látszatát kelti, de az alapanyag jellegéből kifolyólag számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, ami műszakilag kedvezően befolyásolja különösen a tetőfelújításokat, de az új tetőkialakításokat is.

A kiváló minőségű acél cserepeslemezek 100%-ban vízzáróak, kiválóan tűrik a szélsőséges időjárást, nem repedeznek, nem törnek és problémamentesen tolerálják a nagy terheléseket: pl. a nagyobb mennyiségű hó súlyát is.
Az LPA és LPA-L 1,0-1,1 méter szélességű cserepeslemezek maximum 6,14 méter hosszúságig, az egyéni igényeknek megfelelően készülnek. Ennek egyik előnye, hogy minimális hulladék keletkezik, különösen a szabályos tetőformák esetén, ami így a környezeti terheket is csökkenti.

Mivel a cserepeslemezek súlya nagyon csekély, mindössze 5kg/ m2, a legideálisabb megoldások egyike tetőfelújításkor. Nem igényel súlyosabb, vastagabb és drágább tetőléceket, (ami ökológia és pénzügyi szempontból szintén kedvező) nem igényel szerkezet erősítést, és problémamentesen helyezhető régi sík – eternit, vagy pala – fedésekre is. Bár előbbit egészségügyi szempontok miatt egyértelműen ajánlatos elbontani az új fedés alól.

Felületük többrétegű bevonattal rendelkezik, ami miközben védi a felszínt, esztétikus megjelenést ad, hagyományos és a legújabb trendeknek megfelelő árnyalatokban egyaránt. Emellett a lemezek hátoldalát egy további speciális lakkréteg is védi, ami segít ellenállni az anyag öregedésének és további biztonságot nyújt a belülről kialakuló páralecsapódással szemben.

Topline Roca kőzúzalékos cserepeslemezek

A LINDAB egyik legújabb fejlesztése az az innovatív kőzúzalékos cserepeslemez rendszer, ami a többi lemezfedéssel szemben egy kis elemes fedési rendszer és a cserepeslemezeknek az eddigieknél is tökéletesebb, természetes cserép megjelenést nyújtó családja. Mind a formája, mind a struktúrája egyértelműen a rusztikus stílusok irányába dönti a mérleg nyelvét.

Design tekintetében is széles skálát ölel fel: négy különböző fajtája, négy különböző stílushoz illeszkedik:

Toscana: mediterrán

Serena: vidéki

Madera: hegyvidéki

Rustica: hagyományos hódfarkú megjelenés

A változatos szín-, és típusválaszték (csak úgy, mint a LINDAB többi tetőfedő lemeze) a ROCA kőzúzalékos cserepeslemezek esetében is korlátlan lehetőségeket rejt, így nem probléma a ház és a tető színeit a legharmonikusabban összehangolni.

Garancia


A LINDAB a különböző tetőfedő lemezeire – a szakszerű kivitelezés és karbantartás mellett -

15 év (cserepes lemezek, SRP-Click), illetve 30 év (PLX) garanciát vállal.