Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Esztétikus, könnyűszerkezetes kisépület a kertben

Bárki, aki kertes házban él biztos, hogy előbb utóbb szembesül a kisépület / melléképület problematikájával. Legyen ez garázs, szerszám-, vagy kerékpártároló, esetleg egy kis műhely, amire szükség van. Csak az a kérdés miből, hogyan, és mennyi idő alatt?

A Lindab által kifejlesztett Small Building System, vagyis az SBS kisépületrendszer egy olyan egyszerűen összeállítható, esztétikus megjelenésű könnyűszerkezetes épületrendszer, amely 3-13 méter közötti kis fesztávolságával, valamint 2,5-4,0 méteres magasságával többek közt az ilyen típusú lakossági igények kiszolgálására (is) maximálisan alkalmas.

Az épületek vázszerkezete kiváló minőségű, nagyszilárdságú tűzihorganyzott svédacélból készült úgynevezett C profilokból áll - melyekből az önfúró és metrikus csavarok segítségével, az épület komplett tartószerkezete egyszerűen és gyorsan, mindössze néhány hét alatt bárhol felépíthető.

A vázszerkezet gyártásával egy időben készülnek az épület alrendszerei is, majd egyszerre szállítjuk a tartószerkezetet, a burkolatokat (az esetleges hőszigetelést), a szegélyeket, a csavarokat és kiegészítőket az összeállítási rajzokkal, így ezeket már csak össze kell szerelni a helyszínen.

Függetlenül a szerkezet nagyságától, a tető hajlásszöge minden esetben, egységesen 18 fokos kialakítású, LINDAB trapézlemez, vagy cserepeslemez fedéssel, illetve esővíz elvezetéssel.

A szigeteléssel, vagy szigetelés nélkül is építhető kisépületek külső megjelenése könnyen harmóniába hozható a főépülettel, hiszen a külső borítást képező Lindab fal-tető trapézlemezek 20, a cserepeslemezek 24, míg az ereszcsatorna rendszerünk 11 színben állnak rendelkezésre. Igény esetén az épületek emellett más, egyedi burkolattal is készülhetnek, de ezek minden esetben pontos műszaki egyeztetést igényelnek szakembereinkkel.

Az épület tervezése, az ajtók, garázsajtók, ablakok elhelyezése egyszerű a rendszerben, hiszen egy jól működő tervezőprogram segítségével az SBS Soft-al igényeit a programban megadható paraméterek lehetőségeivel (az épület méretei, burkolati anyagai, hőszigetelési igénye, nyílászárók helyzete) a rendszer szabályainak a korlátjaival egyedire szabhatja.

Az SBS Soft szoftver továbbra is a: http://www.tervezo.lindab.hu/szoftverek.php

 Tervezői Portálról tölthető le.

Az elkészített tervek, fájlok segítségével kollégáink gyors ajánlatot tudnak készíteni az épület anyagárára.

Ráadásul a Small Building System rendszerére több kész terv is létezik, ami amennyiben adoptálható a telekre, egyrészt költséghatékonnyá, másrészt még gyorsabbá teszi a megvalósítást.