Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

A sokszínű korcolt tetőfedés

 

Egy szép, önmagával egységben lévő ház látványa minden részletében – homlokzat, nyílászárók és tető – tökéletes vizuális élményt nyújt.
De! Mi van a látványon túli tulajdonságokkal, melyek diszkréten rejtve maradnak, azonban mégis döntően befolyásolják a ház élettartamát és annak értékét?

Ha a szépségen túl a minőség által garantált értékes tulajdonságok is fontosak, akkor érdemes többet megtudni a svéd LINDAB korcolt lágyacéllemez tetőfedéseiről.

Ezek a síklemez tetőfedések speciális összetételű, kiemelkedő minőségű korcolt lágyacéllemezből készülnek, melyek bármilyen stílusú épülethez kreatívan igazíthatók.

A sokoldalúan használható korcolt lemezek az ambivalens tulajdonságokkal bíró, egyszerre lágy és kemény, úgynevezett PLX anyagból készülnek. A PLX lágysága vetekszik a horgonyéval, míg mechanikai szilárdsága a legmagasabb értékeket képviseli.

Változatos színeit (27 féle szín és egy színmentes, natúr változat) valamint határozott karakterét annak az innovatív háromrétegű műanyagbevonatnak köszönheti, mely az esztétikum mellett a tetőlemez korrózióállóságát és tartósságát fokozza, ebből kifolyólag pedig élettartamát még tovább növeli.

MIK A LINDAB PLX TETŐFEDÉS ELŐNYEI?

  • Könnyű megmunkálhatóság

5 fok feletti tetőhajlásszögnél tökéletes vízzárás mellett, szinte bármilyen tetőforma (egyenes, íves, homorú, vagy domború) egyszerűen és biztonságosan burkolható. Ugyancsak burkolhatók a körcikkelyekből álló, szűkülő felületek, a homlokzatra függőlegesen lefutó részletek, de olyan egyedi formák is, ahol a hagyományos cserép tetőfedés fel sem merülhet.

  • Időjárásállóság

mivel a fémlemezfedések anyagai közül a PLX hőmozgása a legkisebb (az ötvözött cinklemez hőmozgásának kb. fele), ami a tetőre ható nagy hőmérsékleti különbségek miatt rendkívül előnyös tulajdonság. Az acélmag erős szilárdsága miatt a szélsőséges időjárás nem tud kárt tenni benne. A tetőfedő lemez nem karcolódik, nem törik, és az egyre gyakoribb nyári jégverések sem rongálják a felületét.

  • Korróziómentesség

a tetőlemez többrétegű, speciális műanyag bevonatának zárt szerkezete, és a kétoldali tüzihorganyzás nem engedi a nedvességet a lemez acélmagjához, így a korrózió kizárható. Ennek köszönhetően pedig – szakszerű kivitelezés mellett – a tető élettartama az 50 év felé közelít.

  • Design

a LINDAB PLX síklemezfedés alapanyaga lehet a kiváló minőségű Lindab Elite fényes felülettel, vagy ugyanennek a bevonati rendszernek a matt változata, a Lindab Elite matt bevonati rendszerű tüzihorganyzott acél, amely hatékonyan megtartja színét és véd a korrózióval szemben. 2017-ben vezettük be a DuraFrost bevonati rendszerű termékünket, strukturált matt felülettel, mely igazi felsőkategóriás acéllemez bevonat. A hagyományos bádogos szerkezet színére leginkább hasonlító Lindab Magestic PLX az ezüstös szürke színű cink-magnézium bevonat révén a hagyományos horganybádogfedés elegáns, patinás, „nemesfém-jellegű” megjelenését nyújtja.

Közös vonásuk, hogy mind a négy bevonattípusból a legváltozatosabb megjelenésű egyedi tetők valósíthatók meg, akár a legmodernebb, minimalista stílusban, akár a hagyományos-klasszikus stílusban.

A Lindab PLX tetőfedés egy olyan letisztult, sík felületű, szabályos geometrikus mintázatú megoldás a tetőn, mely hosszú évtizedeken át különleges és nagyvonalú megjelenést nyújt minden igényes épületnek.