Fő tartalomhoz
Lindab Logo
Choose languge

Lindab megoldások segítségével épült az impozáns csarnok

Az elmúlt években több kisebb-nagyobb csarnok épült Lindab tető és szendvicspanel megoldások alkalmazásával. 

 

 

 

 

Idén márciusban készült el a Green Plan Kft. napelempark gyártásához épített összeszerelőcsarnok, amelynél 4000 m2 raktárterület, 2000 m2 műhely rész, illetve 500 m2 iroda rész burkolására volt szükség. A projekt során az esztétika mellett fontos szempont volt a minőség is, így a szakemberek a Lindab PIR szendvicspanelt és LTP 150-es trapézlemezt választották. Az épületegyüttes nemcsak az óriási méretével, hanem korszerű burkolási megoldásaival is innovatív hatást kelt. 

A csarnok kivitelezését az Egerkas Kft. végezte, aki projektjei során hosszú ideje alkalmazza a Lindab komplex és átfogó megoldásokat. A minőségi és esztétikus termékek kiváló támogatást nyújtanak a cég számára, illetve látványos, megbízható és tartós megoldást valósítanak meg. A kivitelező cég munkáját a tervezési fázisban a Lindab Kft. mérnök csapata segítette, ezzel is támogatva az építkezést. 

Integrált Lindab megoldás 

A projekt során két Lindab termékcsoport kiváló kombinációját alkalmazták a kivitelező szakemberek. Egyrészt a csarnok tetőfedése készült el Lindab LTP 150 magasprofil termékek felhasználásával. A Lindab Coverline magasbordájú trapézlemezeket, vagy „magasprofilokat” csarnokok másodlagos teherhordó szerkezeteként alkalmazzák. Ezenkívül kiváló megoldás külső burkolati lemezként, vagy száraz technológiájú könnyű szerkezetes födémek végleges teherhordó lemezeként is alkalmazni. A Lindab széles választékából a megfelelő méretű és vastagságú magasprofil kiválasztása statikai méretezéssel történik, melyben a Lindab mérnökei segítik a partnereket. A több mint 7000 m2 tetőfelület megvalósítása során tartós és minőségi anyagok alkalmazására volt szükség. 

Emellett a csarnok oldalfalainak fedésére pedig az egyik legjobb szigetelési képességgel rendelkező Lindab PIR szendvicspaneleket választotta kivitelező.  Nem véletlen, hiszen egyre több csarnoképítésénél alkalmazzák, ugyanis összetételének köszönhetően kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságoknak, és rendkívül jó megoldást nyújt a rezsiköltségek mérsékléséhez. 

 

„Örömünkre szolgált, amikor kiemelt partnerünk, az Eger"Kas" Kft. elnyerte a GreenPlan napelem gyártáshoz kapcsolódó csarnok építését, ugyanis egy olyan megrendelői törekvést támogathatunk kiváló minőségű termékeinkkel, akik a Lindab Kft. filozófiájához hasonlóan szeretnének hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövő kialakításához!” – emelte ki Kelemen Kornél a Lindab Kft. kereskedelmi vezetője.  

csarnokot 18 hónap alatt építette fel a kiváló szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező Eger"Kas" Kft. Büszkék vagyunk, hogy integrált Lindab megoldás támogathattaz impozáns csarnok megvalósítását.